火学网学员服务电话:400-882-1988

2013成考(专升本)英语精选模拟题及答案(五)

作者:火学高校  发布时间:2013-10-15  来源:火学网

   Ⅰ. Phonetics (10 points)

  Directions:

  In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  1.A. caused B. wished C. guessed D. dressed

  2.A. tea B. read (原形) C. real D. steal

  3.A. through B. famous C. route D. wounded

  4.A. native B. active C. national D. narrow

  5.A. like B. limit C. knife D. inside

  6.A. ear B. early C. earth D. earn

  7.A. thank B. another C. smooth D. clothes

  8.A. afternoon B. classroom C. roommate D. boot

  9.A. houses B. horses C. rises D. exercises

  10.A. expression B. discussion C. vision D. permission

  Ⅱ. Vocabulary and Structure (40 points)

  Directions:

  There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  11. ______ riding to school, Mary usually goes to school on foot.

  A. Without B. Rather than C. Instead of D. Inspite of

  12. The teacher will tell us _______ to have the exam next Monday.

  A. if B. that C. if not D. whether

  13. In order to grow well, the Blue Sprace, like other pine trees, ______ a temperate climate.

  A. require B. requires C. is required D. that requires

  14. It took them more than ten years to ______ the defensive works.

  A. build in B. build into C. build on D. build up

  15. I haven’t decided which seat ________.

  A. to sit B. is to sit C. to sit on D. is for sitting

  16. Susan wants to know whether the measures have been agreed _______.

  A. to B. with C. over D. on

  17. All _______ is a continuous supply of the basic necessities of life.

  A. what is needed B. for our needs C. the thing needed D. that is needed

  18. His hard work _______ when he won the prize.

  A. paid off B. showed off C. rang off D. kept off

  19. The fire _______ two persons’ death as well as the damage of all the store’s property.

  A. is resulted in B. is resulted from C. resulted in D. resulted from

  20. On Sundays I prefer _______ at home to _______ out.

  A. to stay…go B. stay…going C. staying…going D. staying…go

  21. Generally, the thicker a mammal’s (哺乳动物) skin is, the less hair ______.

  A. that has it B. that it has C. has it D. it has

  22. My father ______ an invitation to a dinner party, but he _______ it.

  A. accepted…received B. received…accepted

  C. accepted…didn’t receive D. received…didn’t accept

  23. _______ their homework, the children went for a walk.

  A. When they were doing B. After they have done

  C. Having done D. They had done

  24. My parents never let me _______ alone.

  A. to travel B. to travelling C. travelling D. travel

  25. Hardly _______ the classroom when the class began.

  A. had he entered B. he had entered C. he entered D. he was entered

  26. We all enjoy working _______ him because he is a kind leader.

  A. along B. in C. under D. on

  27. She is _______to refuse, so I have to give in.

  A. a too kind girl B. too a kind girl

  C. too kind a girl D. a gird kind too

  28. He couldn’t use his own car because it ________ then.

  A. was being repaired B. was repairing

  C. is repairing D. has been repaired

  29. _______ go to the Great Wall for a visit?

  A. Why don’t B. How about C. Will we D. Why not

  30. With the guide ______ the way, we set out on foot into the night dark.

  A. lead B. leading C. led D. to lead

  31. He seems _______ from this university.

  A. graduating B. being graduated C. to graduate D. to have graduated

  32. The refugees need many things, but _______, they need food and medicine.

  A. at most B. above all C. after all D. at the first

  33. ______ France Viuard an excellent political speaker but she was also among the first members of the populist party.

  A. Not only B. If only C. Only D. Not only was

  34. He failed in the examination three times but _______ he passed.

  A. at end B. at finish C. at last D. at least

  35. On his return from his college, he found the house ________.

  A. deserting B. deserted C. desert D. to be deserted

  36. When Jane fell off the bike, the other children ________.

  A. were not able to help laughter B. could not help but laughing

  C. could not help laughing D. could not help to laugh

  37. English is _______ interesting to us.

  A. much B. very C. very much D. more

  38. Grammar books here _______ well.

  A. are sold B. sell C. sells D. have been sold

  39. If everybody is _______, let’s begin our class.

  A. sat B. seated C. seat D. sitted

  40. He must have been there before, ________?

  A. hasn’t he B. haven’t he C. doesn’t he D. isn’t he

  41. He had to give up ___ the football match because he had his leg injured in the accident.

  A. taking part in B. took part in C. to take part in D. take part in

  42. The young people felt that they needed no help from anyone. They were very _____.

  A. unexpected B. independent C. resistant D. separate

  43. I hope my teacher will take my recent illness into _____ when judging my examination.

  A. regard B. counting C. account D. observation

  44. The letters PTO _______ parent-teacher organization.

  A. stand for B. call for C. heard for D. care for

  45. Something always _______ wrong when we try this recipe.

  A. has gone B. have gone C. go D. goes

  46. My watch ______ three o’clock.

  A. tells B. speaks C. talks D. says

  47. When I took his temperature, it was two degrees above _______.

  A. average B. ordinary C. regular D. normal

  48. I’d rather you _______ anything about it for the time being.

  A. do B. don’t have C. didn’t have D. didn’t do

  49. I don’t think we can take it ______, some problems still remains.

  A. on hand B. by chance C. for granted D. at will

  50. She walked across immense room _______ every one looking at her.

  A. with B. as C. while D. when

  Ⅲ. Cloze (20 points)

  Directions:

  For each blank in the following passage, there are four choices given below and marked A, B, C and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  The death of a child, _51_ one’s own child, is something the mind can hardly comprehend. It seems to go _52_ nature. The end of a life that is still forming _53_ has just begun is an almost unthinkable cruelty.

  But it happens. Parents sometimes must witness the illness and death of the children _54_ whom they gave birth. And _55_ will ever fill the empty place that the dead child leaves behind. Parents _56_ to die before their children, which is the natural order of life events. When the situation is reversed and a child dies _57_ the parents it seems wrong.

  Yet we never know why one person dies and another lives. But we do know _58_ a child is gone, the parents still have a future, as grey and worthless as it may at first seem. Death may take the child, but the love never _59_.

  The sorrow after a child’s death is one of the longest and hardest type of _60_ to live with. And it takes long to deal with the parents’ own emotions.

  51.A. especially B. special C. especial D. most

  52.A. with B. against C. beyond D. above

  53.A. and B. or C. but D. so

  54.A. at B. with C. to D. for

  55.A. everything B. other thing C. something D. nothing

  56.A. think B. expect C. like D. surely

  57.A. before B. after C. in front of D. as

  58.A. as if B. as though C. even if D. that

  59.A. gives up B. goes away C. goes back D. goes through

  60.A. loss B. losses C. losing D. lost

  Ⅳ. Reading Comprehension (60 points)

  Directions:

  There are four reading passages in this part. Each passage is followed by five questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Passage One

  In the old days, divers used to go down into the sea looking for ships that had sunk, because they hoped to find gold and jewels. Now divers still search for valuable things in sunken ships, but they also try to bring to the surface the ships themselves, or parts of them. The value of different kinds of metals has increased greatly over the last twenty or thirty years and even though a ship has been under the sea for many years, it may be worth a great deal.

  One famous sunken ship is the “Lusitania”, which sank off the southern coast of Ireland in 1915 with a loss of nearly, 1,500 lives. It has four huge propellers made of an expensive metal. Today each of those propellers is worth $ 300,000 or more. The ship lying on the sea-bed has been brought by a man called John Light. He paid about $ 1,200,000 for the whole ship. He hopes to bring up those propellers and sell them. He also hopes to sell other parts of the ship, when he has brought them to the surface, for about $ 600,000.

  61. Divers today try to bring to the surface _______.

  A. gold and jewels B. parts of ships

  C. whole ships D. all of the above

  62. Diver try to bring up metals because ________.

  they have been in the sea for a long time

  gold and jewels are not valuable things

  some kinds of metals are worth a lot of money

  it is easy to bring up metals

  63. The word “surface” in the passage means the ______.

  A. market B. air C. top of a liquid D. sea

  64. John Light hopes that he may be able to sell all the parts of the “Lusitania” for about _____.

  A. $12,000 B. $300,000 C. $1,200,000 D. $1,800,000

  65. John Light bought the “Lusitania” _______.

  A. before 1915 B. before it sank

  C. after it sank D. after they had brought up the propellers

  Passage Two

  Man’s first real invention, and one of the most important inventions in history, was the wheel. All transportation and every machine in the world depend on it. The wheel is the simplest yet perhaps the most remarkable of all inventions, because there are no wheels in nature—no living thing was ever created with wheels. How, then, did man come to invent the wheel? Perhaps some early hunters found that they could roll the carcass of a heavy animal through the forest on logs more easily than they could carry it. However, the logs themselves weighed a lot.

  It must have taken a great prehistoric thinker to imagine two thin slices of log connected, at their centers by a string stick. This would roll along just as the logs did, yet be much lighter and easier to handle. Thus the wheel and axle came into being and with them the first carts.

  66. The wheel is important because _______.

  A. it was man’s first real invention B. all transportation depends on it

  C. every machine depends on it D. both B and C

  67. The wheel is called _______.

  A. simple B. complicated C. strange D. unusual

  68. It was remarkable of man to invent the wheel because _______.

  A. it led to many other inventions B. man had no use for it then

  C. there were no wheels in nature D. all of the above

  69. The wheel was probably invented by ______.

  A. a group of early hunters B. the first men on earth

  C. a great prehistoric thinker D. the man who made the first cart

  70. This selection says that the first wheel may have been a ______.

  A. round piece of stone B. heavy log C. piece of metal D. slice of log

  Passage Three

  Eating in space is different from eating on earth. The food that astronauts carry with them does not look like the food you eat. Some food is carried in closed bags. It is cooked and frozen before the astronauts get it. All the water is removed from the food. In the spaceship the astronaut puts the water back. He “shoots” hot or cold water into the food bag with a special gun. He eats the food through a small hole in the bag.

  Other foods come in bite sizes. The astronaut puts a whole piece in his mouth at once. There an be no crambs. Crambs would float around the spaceship and get in the way. Meat and cake often come in bite-sized pieces. Astronauts can’t drink water from open cups. The water would float in drops in the air. The water is put in the special gun. The astronaut shoots the water into his mouth. Eating in space is not easy. Astronauts must learn to eat this way.

  71. Some space foods are carried in _______.

  A. water guns B. lunch boxes C. closed bags D. crumbs

  72. The story does not say this, but from what we have read, we can tell that ______.

  you get much hungrier in space than you do

  you can’t have water to drink in a spaceship

  astronauts must learn many new and different things

  you can’t eat anything in a spaceship

  73. Why can’t astronauts drink water from cups?

  The water would come from the open cups.

  The water would spill all over their food.

  Crambs would float in the cups.

  The cups would float in the air.

  74. The main idea of the whole story is that _______.

  there is more food and water in space than on earth

  eating and drinking in space is a special problem

  astronauts can never eat or drink in a spaceship

  there is no food or water in a spaceship

  75. Which of the following does the story lead you to believe?

  Food for astronauts must be made in a special way.

  All meat on earth comes in bite-sized pieces.

  Astronauts will only eat cakes made from crambs.

  Astronauts have to go hungry in a spaceship.

  Passage Four

  The energy which the sun radiates goes in every direction, and only a minute part of it falls on the earth. Even so, it represents power of about 5,000,000 horsepower (马力) per square mile per day; the sun gives us as much energy every miunte as mankind utilizes in a year. At present, we use this energy indirectly, and it is our final source of power. Coal represents the chemical action of the sun on green plants thousands of years ago. Water power results from the rain formed by vapor which comes from the evaporation of water under the sunshine. Even windmills operate because of air currents set in motion by the different heating affects of the sun in different places. Some day, through chemistry or some type of solar engine, we shall harness this great source of energy more directly. Already a scientist has worked out an engine, surprisingly efficient, in which the sun’s rays are concentrated through mirrors on a tube of water to create steam.

  76. How much energy given off by the sun reaches the earth?

  A. 100% but indirectly. B. 5%.

  C. 50%. D. only a very tiny amount.

  77. The reason why all the solar energy falling on the earth can’t be utilized is that ______.

  only a very small part is available the sun is too distant from the earth

  it takes thousands of years for this energy to be stored up in coal and oil

  our scientific knowledge is not sufficient

  78. Which of the following statements is NOT true?

  Even windmill’s action depends on the sun.

  The sun produces enormous energy for man to make use of.

  Some day man will be able to utilize 100% of the solar energy that gets to the earth.

  The sun produces different heating effects in different places.

  79. In order to support this argument, the writer gives the example that _______.

  a machine using solar energy efficiently has already been developed

  the sun is our final source of power

  man uses only a tiny part of the sun’s energy

  the part of the sun’s energy we use is used indirectly

  80. This passage centers mainly on ________.

  harnessing energy through chemistry

  our last source of power

  how water power is produced

  the amount of solar energy that can be utilized

  Ⅴ. Writing (20 points)

  Directions:

  For this part, you are allowed 20 minutes to write a letter of about 80 words according to the following topic.

  男女应该平等吗?(Should Men and Women Be Equal?)

  参考答案

  Ⅰ. Phonetics

  1.A 2.C 3.B 4.A 5.B

  6.A 7.A 8.B 9.B 10.C

  Ⅱ. Vocabulary and Structure

  11.C 12.D 13.B 14.D 15.C

  16.D 17.D 18.A 19.C 20.C

  21.D 22.D 23.C 24.D 25.A

  26.C 27.C 28.A 29.D 30.B

  31.D 32.B 33.D 34.C 35.B

  36.C 37.B 38.B 39.B 40.A

  41.A 42.B 43.C 44.A 45.D

  46.D 47.D 48.D 49.C 50.A

  Ⅲ. Cloze

  51.A 52.B 53.B 54.C 55.D

  56.B 57.A 58.C 59.B 60.A

  Ⅳ. Reading Comprehension

  61.D 62.C 63.C 64.D 65.C

  66.D 67.A 68.C 69.C 70.D

  71.C 72.C 73.A 74.B 75.A

  76.D 77.D 78.C 79.A 80.D

  Ⅴ. Writing

  Should Men and Women Be Equal?

  People have different ideas about this issue, Some people say that men are superior to women in ability because men are physically stronger, do most of the hard labor in the world and hold most important positions. Other people believe that women have the ability to compete with men. There have been many famous women state leaders and great scientists in the world. We should fully carry out the principle “to each according to his work” so that the enthusiasm of both men and women for work can be fully aroused.

更多2014年成人高考信息请访问:上海成考培训网 成考培训课程 成人高考论坛
2014年上海成人高考培训课程咨询电话:021-51079151
课程搜索:
免责声明
① 由于各方面情况不断调整与变化,火学网所提供的所有考试信息仅供参考,请考生以权威部门公布的正式信息为准。
② 本站注明稿件来源为其他媒体的文/图等稿件均为转载稿,本站转载出于非商业性的教育和科研之目的,并不意味着 赞同其观点或证实其内容的真实性。如转载稿涉及版权等问题,请作者在两周内速来电或来函联系。
③ 凡本站注明“稿件来源:上海火学网”的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属本网所有,任何媒体、网站或个 人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他方式复制发表。已经本站协议授权的媒体、网站,在下载使用时必 须注明“稿件来源:上海火学网”,违者本站将依法追究责任。
求学上海
未上线考生出路
火学网微博