火学网学员服务电话:400-882-1988

2013成考(专升本)英语精选模拟题及答案(六)

作者:火学网  发布时间:2013-10-16  来源:火学网

   Ⅰ. Phonetics (10 points)

  Directions:

  In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  1.A. mark B. warm C. ward D. war

  2.A. three B. those C. thank D. theatre

  3.A. wind B. kind C. find D. mind

  4.A. plant B. craft C. grasp D. at

  5.A. now B. knowledge C. bow D. allow

  6.A. says B. plays C. stays D. days

  7.A. leave B. scream C. head D. lead

  8.A. resemble B. resist C. resolve D. respect

  9.A. fault B. daughter C. cause D. laugh

  10.A. crew B. new C. few D. dew

  Ⅱ. Vocabulary and Structure (40 points)

  Directions:

  There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  11. Which is ______ country, the United States or Canada?

  A. a larger B. larger C. the larger D. the largest

  12. The silk feels ________.

  A. soft B. softly C. softness D. softy

  13. Two nuclear power stations _______ in the past ten years.

  A. are built B. have been built C. would be built D. are building

  14. They kept on ______ till they got to the foot of the hill.

  A. to run B. running C. runing D. run

  15. There is much work to do, _______?

  A. isn’t it B. is there C. isn’t there D. is it

  16. _______ as he is, he can’t understand the English film.

  A. A student of English B. Though a student of English

  C. Student of English D. Being a student of English

  17. The old in the country _______ taken good care of.

  A. have B. has C. is D. are

  18. Not a single mistake _______ in the test.

  A. he made B. did he make C. he has made D. made he

  19. ______ my surprise, I got a high grade in this test.

  A. For B. To C. To be D. On

  20. She never agree _______ you, did she?

  A. to B. with C. in D. at

  21. Would you mind _______ a photo of you?

  A. me take B. to take C. my taking D. me to take

  22. The lady treats the boy well as if he ______ her own son.

  A. is B. was C. were D. would be

  23. _______ round the city, we were impressed by the city’s new look.

  A. Taken B. Taking C. To be taken D. Being taken

  24. He had a pain _______ his back.

  A. on B. with C. in D. onto

  25. The city _______ I was born is on the new railway line.

  A. which B. that C. on which D. where

  26. I had _______ that I would always remember it.

  A. so a good experience B. such a good experience

  C. so good an experience D. such good an experience

  27. ______ give us help is welcome.

  A. Who ever B. Whoever C. No matter who D. Those who

  28. After running for nearly half an hour, I was ________.

  A. out of place B. out of control C. out of breath D. out of practice

  29. The mother told the little boy to do all the things _______.

  A. on himself B. on his own C. to himself D. by own

  30. You had better _______ a jacket, because it is cold outside.

  A. take on B. to take on C. put on D. to put on

  31. If you will do that, please take me into ________.

  A. think B. thinking C. thought D. account

  32. My pen has _______ ink.

  A. run out of B. a few C. run away D. no little

  33. There are, of course, bad teachers as well as ________.

  A. good one B. some good C. good ones D. those good

  34. “______ haste, the less speed” is good advice he often gives us.

  A. More B. The more C. The morer D. Morer

  35. You do look _______. You are not at all like a person who has been ill in bed for years.

  A. good B. well C. sad D. disappointed

  36. Some people like to eat apples. But some prefer bananas _______ apples.

  A. to B. for C. with D. against

  37. I _______ here two years ago.

  A. moved to B. have moved C. have moved to D. moved

  38. He is _______ strong a man ________ he can lift ten stones like this one.

  A. such…so B. so…that C. such a …that D. so a …for

  39. It _______ they who lent me the television.

  A. was B. is C. were D. are

  40. A famous Canadian doctor expressed the value of hobbies by saying, “______ man is really happy without a hobby.”

  A. Not B. Without C. No D. None

  41. Television broadcasts are ________ to an area that is within sight of the sending station of its relay.

  A. prohibited B. bounded C. limited D. restricted

  42. Many things ________ impossible in the past are common today.

  A. to consider B. being considered C. considering D. considered

  43. My parents wanted _______ me.

  A. make a scientist B. to make a scientist

  C. make a scientist of D. to make a scientist of

  44. He has a bad habit of ________ others when they are speaking.

  A. involving B. investigating C. interfering D. interrupting

  45. I like that new watch very much, but I can’t ________it.

  A. cost B. offer C. pay D. spend

  46. Tom arrived at the office and discovered that he had _______ his door key.

  A. lent B. borrowed C. lost D. no

  47. The beautiful scene left a deep _______ on the foreign visitors.

  A. thought B. idea C. thinking D. impression

  48. The room is a little small; _______ it is so hot.

  A. in addition B. in addition to C. additional D. adding

  49. I wish I ______ her address yesterday.

  A. know B. had known C. would known D. knew

  50. It ______ yesterday. The ground is still wet now.

  A. must have rained B. was raining C. rained D. had rained

  Ⅲ. Cloze (20 points)

  Directions:

  For each blank in the following passage, there are four choices given below and marked A, B, C and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Insure means to protect _51_ a loss of money. Most people can budget their money so that their income will cover expected expenses _52_ food, clothing, housing, and public services. But, there is no way to know _53_ who will suffer a crisis (危机) such as a serious illness, fire, flood, or a car accident. Such crises usually _54_ great expense. Even if people could predict crises, it would be hard to save enough money to _55_ the expenses. Insurance is a system _56_ a company collects money from many individuals and then pays certain expenses whenever one of those insured individuals is faced with a certain crisis. An insurance policy _57_ how much the insurance costs and how much the company will pay when a policy holder is faced with a certain crisis. There are many different kinds of insurance, _58_ hospital, motor-car and fire. Insurance can be rather expensive but most people buy insurance of some kind. Insurance is something _59_ people buy and hope they will _60_ need.

  51.A. for B. from C. against D. with

  52.A. such as B. for example C. that D. the same as

  53.A. predict B. ahead C. in advance D. earlier

  54.A. result from B. make C. take D. result in

  55.A. cover B. pay back C. fill D. make full

  56.A. that B. by which C. what D. where

  57. A. said B. agree C. make sure D. states

  58.A. include B. including C. as well as D. also

  59.A. which B. that C. as D. like

  60.A. never B. ever C. sometimes D. often

  Ⅳ. Reading Comprehension (60 points)

  Directions:

  There are four reading passages in this part Each passage is followed by five questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Passage One

  Researchers have found that REM (rapid eye movement) sleep is important to human beings. This type of sleep generally occurs four or five times during one night of sleep lasting five minutes to forty minutes for each occurrence. The deeper a person’s sleep becomes, the longer the periods of rapid eye movement.

  There are physical charges in the body to show that a person has changed from NREM (non-rapid eye movement) to REM sleep. Breathing becomes faster, the heart rate increases, and, as the name implies, the eyes begin to move quickly.

  Accompanying these physical changes in the body is a very important characteristic of REM sleep. It is during REM sleep that a person dreams.

  61. According to the passage, how often does REM sleep occur in one night?

  A. Once B. Twice C. Four of five times D. Forty times

  62. The word “deeper” in paragraph 1 is closest in meaning to which of the following?

  A. heavier. B. louder. C. stronger. D. happier.

  63. Which of the following shows that a person is NOT dreaming in his sleep?

  A. His eyes begin to move. B. His breathing becomes faster.

  C. His heart rate increases. D. His eyes stop moving.

  64. The subject of this passage is ________.

  A. why people sleep B. the human need for REM sleep

  C. the characteristic of REM sleep D. physical changes in the human body

  65. Which of the following is the best title of the article?

  A. REM Sleep B. Two Types of Sleep C. Sleepers D. What Happens to Sleepers

  Passage Two

  The Mother Goose Stories, so well known to children all over the word, are commonly said to have been written by a little old woman for her grandchildren. According to some people, she lived in Boston, and her real name was Elizabeth Vergoose. Her son-in-law, a printer named Thomas Fleet, was supposed to have published the famous stories and poems for small children in 1719. However, no copy of this book has ever been found, and most scholars doubt the truth of this story—and doubt, moreover, that Mother Goose was ever a real person. They point out that the name is a direct translation of the French “Mere I’ Oye.” In 1697 the Frenchman Charles Perrault published the first book in which this name was used. The collection contains eight tales, including “Sleeping Beauty,” “Cinderella,” and “Puss in Boots.” But Perrault did not originate these stories; they were already quite popular in his day, and he only collected them.

  66. What is suppssed to have happened in 1719?

  Elizabeth Vergoose wrote the first Mother Goose Stories.

  Thomas Fleet published the Mother Goose Stories.

  The Mother Goose Stories were translated into French.

  Charles Perrault published the first Mother Goose Stories.

  67. Most scholars consider Mother Goose to be _________.

  A. a real person B. a book written by a little old woman

  C. a collection by Elizabeth Vergoose D. a translation from French

  68. When Perrault published the first book in 1679, _______.

  no story of the book had been known to people

  some stories of the book were already well known

  few people were interested in the stories of the book

  stories like “Sleeping Beauty” and “Cinderella” became popular

  69. The name used in the first book published in 1679 is supposed to have been _______.

  A. Mother Goose B. Mere I’ Oye C. Elizabeth Vergoose D. Charles Perrault

  70. On the basis of this passage, what may be concluded about the real origin of stories “Sleeping Beauty” and “Cinderella”?

  They were invented by Elizabeth Vergoose.

  They were invented by Thomas Fleet.

  They were invented by Charles Perrault.

  Their writers are unknown.

  Passage Three

  Banks are not ordinarily prepared to pay out all accounts; they rely on depositors (储户) not to demand payment all at the same time. If depositors should come to fear that a bank is not safe, that it cannot pay off all its depositors, then that fear might cause all the depositors to appear on the same day. If they did, the bank could not pay all accounts. However, if they did not all appear at once, then there would always be enough money to pay those who wanted their money when they wanted it. Mrs. Elsie Vaught has told us of a terrifying bank run that she experienced. One day in December of 1925 several banks failed to open in a city where Mrs. Vaught lived. The other banks expected a run the next day, and so the officers of the bank in which Mrs Vaught worked as a teller had enough money on hand to pay off their depositors. The officers simply told the tellers to pay on demand. The next morning a crowd gathered in the bank and on the sidewalk outside. The length of the line made many think that the bank could not possibly pay off everyone. People began to push and then to fight for places near the tellers’ windows, The power of the panic atmosphere was such that two tellers, though they knew that the bank was quite all right and could pay all depositors, drew their own money from the bank. Mrs Vaught says that she had difficulty keeping herself from doing the same.

  71. A bank run happens when _______.

  a bank is closed for one or more days

  too many depositors try to draw out their money at one time

  there is not enough money to pay all its depositors at one time

  tellers of a bank take their own money from the bank

  72. The tellers in Mrs. Vaught’s bank were told to ________.

  explain why they could not pay out all accounts

  pay out accounts as requested

  make the depositors believe that the bank was stand

  pay out money as slowly as possible

  73. The main cause of a bank run is _______.

  A. loss of confidence B. lack of money

  C. crowds of people D. inexperienced tellers

  74. Which of the following did Mrs. Vaught say?

  She know that the bank was not sound.

  She feared that too many depositors drawing their money would close the bank.

  She was not able to draw out her money.

  She was tempted to draw out her money.

  75. According to the passage, the actions of the depositors of Mrs. Vaught’s bank were affected mainly by the _______.

  ease with which they could get their money

  confidence that Mrs. Vaught showed

  failure of several other banks to open

  confidence shown by other depositors of the bank

  Passage Four

  One of the greatest problems for those settlers in Nebraska in the last quarter of the previous century was fuel. Little of the state was forested when the first settlers arrived and it is probable that by 1880, only about one-third of the originally forested area remained, down to a mere 1 percent of the state’s 77,000 square miles. With wood and coal out of the question, and with fuel needed year-round for cooking, and during the harsh winter months for heating, some solution had to be found.

  Somewhat improbably, the buffalo provided the answer. Buffalo chips (干粪块) were found to burn evenly, hotly, and cleanly, with little smoke and interestingly, no odor, Soon, collecting them became a way of life for the settlers’ children who would pick them up on their way to and from school, or take part in competitions designed to counteract their natural reluctance. Even a young man, seeking to impress the girl he wanted to marry, would arrive with a large bag of chips rather than with a box of candy or a bunch of flowers.

  76. What is the main topic of this passage?

  The solution to the Nebraska settlers’ fuel problem.

  Life in Nebraska in the late ninteenth century.

  The imporance of the American buffalo.

  Deforestation in Nebraska in the late nineteenth century.

  77. Which of the following statements is NOT true?

  Nebraska was not a densely-forested state even before the settlers arrived.

  The children enjoyed collecting the buffalo chips.

  The children spent a lot of time collecting the chips.

  Buffalo chips were satisfactory as a fuel.

  78. The passage implies that buffalo chips were needed _______.

  A. in greater amounts in summer B. in greater amounts in winter

  C. only in summer D. only in winter

  79. Which of the following does the author not express surprise at?

  The children needed competitions to them.

  The buffalo chips gave off no smell.

  Buffalo chips were the answer to the settlers’ fuel problem.

  Young men took bags of buffalo chips to their girl friends.

  80. What’s the best title of the passage?

  A. Early Settlers B. One Use of the Buffalo Chips

  C. Nebraska’s Problems D. How Young Men Express Their Love for Girls

  Ⅴ. Writing (20 points)

  Directions:

  For this part, you are allowed 20 minutes to write a letter of about 80 words according to the following situation.

  你叫李平,是英语系学生会主席。写一封信给王教授,请他做一个有关中国历史的报告。注意信中要包括目的、时间、日期和地点。

  精选模拟题参考答案

  Ⅰ. Phonetics

  1.A 2.B 3.A 4.D 5.B 6.A 7.C

  8.D 9.D 10.A

  Ⅱ. Vocabulary and Structure

  11.C 12.A 13.B 14.B 15.C 16.C 17.D

  18.B 19.B 20.B 21.C 22.C 23.A 24.C

  25.D 26.B 27.B 28.C 29.B 30.C 31.D

  32.A 33.C 34.B 35.B 36.A 37.D 38.B

  39.A 40.C 41.C 42.D 43.D 44.D 45.B

  46.C 47.D 48.A 49.B 50.A

  Ⅲ. Cloze

  51.C 52.A 53.D 54.C 55.A 56.B 57.D

  58.B 59.B 60.D

  Ⅳ. Reading Comprehension

  61.C 62.A 63.C 64.D 65.A 66.B 67.D

  68.B 69.B 70.D 71.B 72.B 73.B 74.D

  75.C 76.A 77.B 78.B 79.A 80.B

  Ⅴ. Writing

  May 19,2002

  Dear Professor Wang:

  On behalf of the Student Union of the English Department, I am writing to invite you to give a lecture on Chinese history.

  We have planned to have such a lecture at 2:30 p· m. in Lecture Hall 419, on May 25.

  Looking forward to your lecture. Inform us in advance if you can not come.

  Sincerely yours,

  Li Ping

更多2014年成人高考信息请访问:上海成考培训网 成考培训课程 成人高考论坛
2014年上海成人高考培训课程咨询电话:021-51079151
课程搜索:
免责声明
① 由于各方面情况不断调整与变化,火学网所提供的所有考试信息仅供参考,请考生以权威部门公布的正式信息为准。
② 本站注明稿件来源为其他媒体的文/图等稿件均为转载稿,本站转载出于非商业性的教育和科研之目的,并不意味着 赞同其观点或证实其内容的真实性。如转载稿涉及版权等问题,请作者在两周内速来电或来函联系。
③ 凡本站注明“稿件来源:上海火学网”的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属本网所有,任何媒体、网站或个 人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他方式复制发表。已经本站协议授权的媒体、网站,在下载使用时必 须注明“稿件来源:上海火学网”,违者本站将依法追究责任。
求学上海
未上线考生出路
火学网微博